Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Boštjan Rojc, torek, 27. januar 2009, ogledov: 1981

Grintovec 2558m, 17.01.2009

AO PD Kamnik vsako leto organizira spominski pohod na Grintovec v spomin na prav vse njegove člane, ki so preminili v planinah ali gorah.


Kompletna AŠ in ostali člani odseka smo se zbrali na zbornem mestu. Pri vožnji do izhodišča ture nam je preglavice povzročala zasnežena cesta. Nekateri so obupali in avto pustili »na varnem«, drugi smo se skušali prebiti čim dlje. Tako so prav prišle snežne verige in nas popeljale do Žagane peči.
Vodja ture je bil Marjan Kregar, razdelil nas je po navezah. Mimo spodnje postaje tovorne žičnice, kjer smo preverili delovanje ptičev (žoln), smo se povzpeli do Cojzove koče na Kokrškem sedlu. Pred kočo je na tleh ležala podrta vetrnica. Kako močan je lahko veter!
Malo nad sedlom je bil kratek počitek. Sledil je vzpon na vrh po dveh smereh. Ena skupina si je izbrala JV greben, druga pa grapo čez Jame. Pred vstopom v smer smo se navezali v navezo. Med hojo po grebenu so nas spremljali prekrasni razgledi na okoliške vrhove, obsijane s soncem. Malo pred izstopom iz smeri nas je pozdravil močan veter, ki je nosil sneg. Po izstopu iz smeri je sledil še skok na vrh gore in sestop čez Streho do Cojzove koče in naprej v dolino. Nas tečajnike je tura precej utrudila, medtem ko so stari mački bili videti spočiti.
Sklep: vaja dela mojstra, mojster pa vajo. Za tako turo je potrebna dobra kondicijska priprava in na tem bomo delali, da ne bo težav.
V Kamniški Bistrici je potekala analiza ture, kjer nas je Marjan pohvalil in ob tem tudi spomnil na preminule člane odseka, ki so svoja življenja končali v gorah.
Urbanu Novak se zahvaljujem za izjemno dobro in varno vodstvo od začetka do konca ture.

 Fotogalerija


je še noč

jutro se prebuja


zimska dekoracija
 


četica

Boštjan, Miran

Kokrsko sedlo
 

Urban si ogleduje vetrnico

Cojzova koča

Grintovec

 

Fotogalerija


Marjan

Katja, Peter


mravljice
 
 vroče je

 

FotogalerijaJV greben


Vladimir
 sestop

Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki