Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Irena Mušič Habjan, sobota, 7. februar 2009, ogledov: 1859

OBČNI ZBOR AO KAMNIK

V četrtek, 5. februarja  2009, je imel alpinistični odsek pri Planinskem društvu Kamnik svoj redni letni občni zbor. Na njem smo pregledali delo v preteklem letu, sprejeli načrt aktivnosti za leto 2009 in izvolili novo vodstvo.


V odseku je trenutno 110 članov, poleg tega pa še 30 tečajnikov, ki še niso pridobili naziv mlajšega pripravnika in tako ne morejo biti redni člani.

Kaj se je dogajalo v letu 2008? Ob 70-ti obletnici AO Kamnik, ki je bila že leta 2007, je AO organiziral odpravo v vzhodni Tjan Šan. Osvojili so vrh Han Tengrija in opravili še en prvenstveni vzpon v Parašutni. Zelo uspešna je bila tudi odprava na Aljasko, kjer so se preizkusili v opravljanju vzponov v enem zamahu – tudi do 60 ur plezanja brez pravega počitka. V Himalaji je Marko Prezelj preplezal prvenstveno smer v Kangčungceju, Matjaž Šerkezi pa je vodil odpravo perspektivnih slovenskih alpinistov na Tukuče. Vitalu Veku je pomanjkanje snega preprečilo smučanje prav z vrha Aconcague. Poleg tega se je plezalo še v Severni Ameriki, Alpah, predvsem pa v domačih hribih.

Uspešno je potekala šola športnega plezanja pod vodstvom Saša Hribarja in Matica Grojzdeka, kakor tudi alpinistična šola pod vodstvom Franca Miša z rekordnimi 31 tečajniki. Pet pripravnikov je opravilo izpit za športnega plezalca, dva pa za alpinista. Uspešno je bil izveden alpinistični plezalni tabor »Pipa miru« na Petkovih njivah in športno-plezalni tabor »Vodna pipa« v plezališču Vitovlje. Januarja je bil izveden spominski pohod na Grintovec, marca memorial na Kamniškem sedlu in oktobra nogometna tekma na Korošici.

V prihodnjem obdobju je načrtovana podobna aktivnost kot doslej: vzgoja novih članov, plezanje doma in v tujini, odprave, tabori in tradicionalne prireditve. Odsek bo namesto Mateja Kladnika vodil Marko Petek, ostali člani vodstva pa so ostali isti: Barbara Berlec, Aleš Hočevar, Saša Lindič, Urban Novak in Katja Tabernik.

Bojan PollakKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki