Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Špela Malovrh, petek, 17. april 2009, ogledov: 2116

Četrti Kamniški memorial za smučko in cepin

 

"Ko v tišini za hip na gori postojim,
se spomnim njih, ki so ostali del planin ..."


Letošnja cvetna nedelja, ki je bila prvotni termin, kljub lepemu vremenu ni dovolila varnega vzpona na Kamniško sedlo, saj je bila zaradi otoplitev v gorah nevarnost snežnih plazov prevelika. Organizatorji Kamniškega memoriala (PD Kamnik, AO PD Kamnik ter Društvo GRS Kamnik) so bili tako prisiljeni, da so prireditev prestavili na velikonočni ponedeljek. Kamniški memorial za smučko in cepin je naslednik nekdaj dobro obiskanega veleslaloma za Štuparjev memorial, kjer so udeleženci tekmovali na nesteptani progi z okrog 30 vratci od koče na Kamniškem sedlu do ravnice Na sedlu in je bil zadnjič organiziran daljnega leta 1988.

Udeleženci memoriala z vzponom do Koče na Kamniškem sedlu počastijo spomin na člane PD Kamnik, katerih življenja so ugasnila v naših in tujih gorah. Kot samo ime memoriala pove, so udeleženci uvrščeni v dve kategoriji: tisti, ki se vzpnejo in nato spustijo s smučmi, so "za smučko", drugi, ki pa nosijo/uporabljajo cepin in dereze, pa so "za cepin".

Letos se je memoriala v lepem sončnem vremenu udeležilo 84 pohodnikov, skoraj toliko kot na prvem v letu 2006. Start je bil pri balvanu Na sedlu med osmo in deseto uro dopoldan, kjer so udeleženci ob prijavi dobili kontrolni kartonček. V Koči na Kamniškem sedlu so dobili zelo dober čaj in kontrolni žig. Živahen pogovor je napolnil toplo kočo, pa tudi pred kočo je bilo prav prijetno toplo. Smučarji so uživaško odvijugali do Pastirjev, od tam naprej v dolino pa so šli kot drugi pohodniki, peš. Nekateri iz kategorije "za cepin" so del spusta opravili kar po zadnji plati - po snegu seveda.

V Kamniški Bistrici je udeležence čakala enolončnica in vesela glasba skupine Grintavci ter podelitev diplom in lepo oblikovanih spominskih kolajn. Spomin na preminule v gorah smo počastili z enominutnim molkom. Udeležence so nagovorili vodja organizatorjev Franc Miš, predsednik PD Kamnik Ivan Resnik in načelnik AO PD Kamnik Marko Petek. Nagrade za tokratni srečelov so prispevali: PD Kamnik, Dolina adrenalina - Damjan Kočar, Vektal d.o.o. - Vital Vek ter Dom v Kamniški Bistrici.

Tisti, ki ste si spominsko značko in diplomo z vzponom na Kamniško sedlo prislužili, pa v Kamniški Bistrici niste počakali do podelitve, lahko oboje prevzamete v Domu v Kamniški Bistrici.

Naslednje leto bo malček memorial dopolnil pet let in s tem postal že pravi fant. Spodobi se, da ga, predvidoma spet na cvetno nedeljo, obiščete in vsaj za trenutek pomislite na tiste, ki so jih gore zadržale za vedno.Fotogalerija


Start pri balvanu Na sedlu

Pravila igre

Prijavno mesto

Najbolj zagreti so krenili takoj po osmi
 

Kolona se je že malo raztegnila

Kelly razkazuje svojo novo telemark opremo

Zanimivi so bili tudi Kellijevi novi "cucki"

Naslednji "paketek" udeležencev grize strmino mimo Zg. Griče
 

Predsednik PD na startu pogleduje proti cilju

Pri zadnjih pohodnikih se je že malo oblačilo

Telemark Kelly v elementu

Smučarka, ki je povedala, da smuča šele eno leto
 

Fotogalerija


Spust brez smuči v dolino

Eden od uživačev

Čeprav se ne bom peljala, zvesto čuvam lastnikov board

Trije šolarčki (Petrina Iza, Petra in Franci)
 

Samotove priprave na pust

Lepotici Brana ...

... in Planjava - nostalgično

Po zadnji plati je šlo prav hitro
 

Pri pastirjih je ostal "na suhem"

Pred Domom v Kamniški Bistrici je bilo veselo

Muzikantje so raztegnili meh

Podelitev diplom in spominskih značk udeležencem
 

Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki