Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

četrtek, 3. februar 2011, ogledov: 2085

Srečanje lednih plezalcev - Kandersteg 2011

Kot vsako leto je tudi letos od 7.-9. januarja 2011 v Kanderstegu potekalo srečanje lednih plezalcev (Ice climbing festival 2011).

Na pot sva se odpravila iz Ljubljane, 6. 1. 2011, in v Kandersteg prispela pozno zvečer. Zaradi zaprtega prelaza med Italijo in Švico sva se dvakrat peljala z avtovlakom, drugače pa na poti ni bilo večjih posebnosti. Nastanila sva se v Skavtskem domu, nekakšnem hostlu, ki je bil cenovno najbolj ugoden.

Naslednje jutro sva bila presenečena nad visokimi temperaturami (4 °C). Kmalu po osmi uri sva se iz trgovine, kjer sva kupila vodniček in dobila par nasvetov, odpravila proti slapovom za vasjo. Narejenih je bilo kar nekaj slapov, vendar so bile ledne sveče že zelo krhke.
Varnih je bilo samo par lažjih slapov, v katerih se je že plezalo, zato sva se odločila, da nadaljujeva z iskanjem slapu. Žal sva ostala praznih rok. Ob prihodu do avtomobila je na termometru kazalo 7 °C. Ta dan so bile temperature zelo visoke. Ob večernih urah sva se udeležila predavanja bratov Antematen, ki se ga je udeležilo veliko privržencev plezanja. Na najino žalost je predavanje potekalo v nemškem jeziku s švicarskim prizvokom. Kljub nepopolnem razumevanju  nama bo predavanje še dolgo ostalo v spominu.

V soboto sva obiskala kombinirano plezališče, kjer sva preplezala nekaj smeri do ocene M6 oz. M7. Popoldan sva na kvalifikacijah drytoolinga navijala za najboljše. V večernih urah sva se udeležila še enega zanimivega predavanja bratov Favresse, ki je tokrat potekalo v nama razumljivem jeziku, angleščini. Navdušena nad slikami iz njunih plezalskih podvigov z Grenlandije in še bolj akcijskega filma z naslovom Asgard Jamming sva odhitela na finalno tekmo drytoolinga.

Nedeljsko jutro je potekalo ob pripravah na najin odhod nazaj domov. Razočarana nad lednimi razmerami, pa vendar zadovoljna z obiskom lednega festivala, sva v večernih urah prispela domov. Kljub smoli, sva se odločila, da se sem še vrneva.
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki