Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

petek, 2. december 2011, ogledov: 2396

Alpinistična šola 2011/2012 - 3

V soboto zjutraj smo se alpinistični tečajniki skupaj s športnimi plezalci in seveda inštruktorji iz AO-ja odpravili na dvodnevno športno plezalno turo v Rovinj. Skupaj se nas je zbralo več kot 50.

Prvi dan je bilo na sporedu frikanje v sončnem plezališču Dvigrad. Plezali smo z varovanjem od zgoraj, kasneje pa smo tudi že sami vpenjali smeri. Trenirali smo varovanje z reversom in grigri-jem. Proti koncu pa smo imeli še predavanje o prevezovanju, katerega nam je nazorno predstavil inštruktor Andrej.

Zvečer smo se odpravili v Rovinj, kjer so nam Srnice skuhale odlično večerjo, kateri je ob tabornem ognju sledilo popivanje in prepevanje ob zvokih kitare pozno v noč. Skratka žurka!

Zjutraj smo se po kavici odpravili v plezališče Rovinj, kjer smo imeli zajtrk na sončku s pogledom na morje. Po zajtrku sta inštruktorja Andrej in Jure vsakemu tečajniku posebej razložila in nas vodila skozi pravilno vpenjanje in prevezovanje na vrhu smeri. Sledilo je celodnevno plezanje. Na koncu smo pospravili opremo in se utrujeni odpravili proti domu.Fotogalerija

 Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki