Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Bojan Pollak, nedelja, 24. marec 2013, ogledov: 2410

Občni zbor AO Kamnik

V četrtek,  14. marca 2013, je imel kamniški alpinistični odsek svoj redni letni občni zbor.

    Pregledali so delo v preteklem letu in izvolili novo vodstvo z dvoletnim mandatom. 31 decembra 2012 je AO štel 99 članov, od tega 6 alpinistk, 58 alpinistov 3 starejše pripravnice, 11 starejših pripravnikov, 10 mlajših pripravnic in 11 mlajših pripravnikov, poleg tega pa še 23 tečajnikov. V letu 2012 je bilo registriranih 39 članov. Odsek ima tudi 1 inštruktorico alpinizma in 23 inštruktorjev.
    Glavna dejavnost je seveda bilo plezanje. Poleg kvalitetnih vzponov v domačih hribih v celem letu so bili kamniški alpinisti zelo aktivni tudi na tujem. Matej Kladnik in Urban Novak sta januarja plezala na Škotskem v okviru mednarodnega srečanja v organizaciji BMC. Kladnik je marca plezal tudi v Chamonixu na taboru za perspektivne mlade plezalce. Na začetku maja jih je sedem smučalo z najvišjega vrha Evrope – Elbrusa.  Monica Kambič je v juliju vodila odpravo v Pamir Alaj, kjer so preplezali precej kvalitetnih smeri v granitu. Urban Novak je prav tako julija sodeloval v ameriško-slovenski odpravi, ki je preplezala prvenstveno smer v vzhodni steni vrha K7 v Pakistanu. Marko Prezelj pa je oktobra v okviru drugega mednarodnega »alpinističnega festivala« plezal v Iranu.
    Posebno pozornost so posvetili tudi usposabljanju novih članov. Redna AŠ poteka že več let, vendar je zaradi varnosti in kvalitete omejen vpis. Lansko AŠ, ki sta jo vodila Aleš Holc in Jure Prezelj, je od 11 vpisanih uspešno končalo in si pridobilo naziv mlajšega pripravnika 8  tečajnikov. V letošnjo šolo (začela se je lani septembra) se je vpisalo 12 tečajnikov in 8 od teh že ima naziv športnega plezalca.
    V letu 2012 sta uspešno opravila izpit za alpinista Franci Brcar in Primož Lavrič, ki sta bila nato tudi sprejeta med kamniške alpiniste. Priznanje za posebne dosežke od KA PZS za leto 2012 je dobil Urban Novak, najperspektivnejši alpinist leta 2012 pa je bil Tadej Krišelj. Odprava na Suelian Feng (Xuelian Feng) , ki jo je vodil Aleš Holc, je bila nominirana za prestižno priznanje »Zlati cepin«, člana odprave v Čarakuso (Charakusa), ki jo je vodil Urban Novak, pa sta prejela to priznanje. Status kategoriziranega športnika državnega razreda pa imata 1. marca 2013 Monica Kambič in Urban Novak.
    Izveden je bi spominski pohod na Grintovec, memorial za smučko in cepin, nogometna tekma »na najvišji ravni«, pa tudi plezalni tabori »Pipa miru«, pod Wilderkaiserjem in ob Soči. Matjaž Šerkezi je avgusta in septembra sodeloval kot glavni svetovalec na tečaju osnovnih planinskih veščin, v organizaciji Nepalske planinske zveze v Nepalu. Marko Prezelj pa je postal častni član The Alpine Cluba. Status kategoriziranega športnika državnega razreda pa imata 1. marca 2013 Monica Kambič in Urban Novak.
     V novo vodstvo so bili izvoljeni: načelnik je Aleš Holc, njegova pomočnika sta Primož Lavrič in Jure Prezelj. Tajniške posle bo opravljal Jaka Capuder. Blagajno bo vodila Saša Lindič ob pomoči Sandre Janežič. Gospodarju opreme, Rožletu Repanšku bo pomagal Alen Voljkar. Knjižnico bo upravljala Katja Tabernik, v pomoč ji bosta Hana Kladnik in Primož Narobe. Za objavo raznih dogodkov bo skrbel Boštjan Borštnar, skrbnik pripravnikov pa bo Marjan Kregar. Svet inštruktorjev bo vodil Marko Petek. V naslednjem obdobju bo delovanje odseka podobno sedanjemu – plezanje v domačih in tujih gorah, organizacija oz. udeležba na odpravah v tuje hribe, alpinistična šola, plezalni tabori, predavanja in podobno.
    Na koncu občnega zbora je predstavnik DGRS Kamnik Jernej Lanišek po pozdravu izročil simbolično darilo – novo vrv, ki naj simbolizira povezavo med alpinisti in gorskimi reševalci.

Bojan Pollak - Bojč

Povzeto po Kamniškem občanu, leto 52, št. 4.
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki