Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Marko Petek, sobota, 27. julij 2013, ogledov: 1957

Porocilo 11. tradicionalnega alpinisticnega tabora Pipa miru 2013

Petkove njive so bile med 27. in 30. junijem 2013 spet naseljene, saj je potekal tradicionalni 11. tabor Pipa miru.

Vreme se je iz dneva v dan izboljševalo in tudi zasedba plezalcev je bila vsak dan večja. Zjutraj so nas zbudili žvižgi svizcev, ki so se poskrili preden je prvi od nas pomolil glavo iz šotora. Čez dan pa so se iz sten Vršičev in Lučkega dedca slišali zvoki zabijanja klinov in komunikacija med plezalci, varujem, plezam, …
Za tečajnike AŠ AO Kamnik je bil tabor odlična priložnost za nabiranje izkušenj, opravljena pa je bila tudi prva izpitna tura. Zvečer smo se greli ob ognju, prižgali tradicionalno pipo miru in peli ob kitari ter orglicah. Namen tabora je bil dosežen - plezanje, dobra družba, skrbi in hitenje pa so ostale v dolini.
Tabora se je udeležilo skoraj 20 plezalcev. Večkrat so bile preplezane stena Lučkega dedca, Vežice in Vršicev po lažjih in težjih smereh. Petek in Holc pa sta celo preplezala novo smer poleg smeri Kopač-Tarter v Vežici, oziroma na prehodu Vežice v Vršiče, in jo poimenovala Lunina špranjica.
Spomnili smo se tudi našega prijatelja alpinista Mateja Mošnika - Matota, ki mu je tabor posvečen. Na Petkovih njivah bomo spet prihodnje leto.

Prispevek pripravila Vesna Babnik in Marko Petek
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki