Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Dominika Pintar, sreda, 23. julij 2014, ogledov: 2659

Plezalni vikend - bivak pod Skuto

Pretekli vikend je imel na vremenski napovedi narisane »sončke«. 14 članov našega odseka je izkoristilo »sončke« in se zbralo na plezalnem vikendu na bivaku pod Skuto.

Nekateri smo že v petek oprtali nahrbtnike in se zvečer odpravili proti bivaku. V soboto smo tako imeli veliko krajši dostop do južne stene Skute, kjer smo Primož L., Franci in Dominika plezali v smeri Zajeda. Zaradi velikega snežišča in robne zevi smo v smer vstopili nekoliko prej. Brez težav in hitro smo preplezali smer in sestopili po markirani poti do bivaka, kjer so se nam pridružili Marjan, Bojč, Brane, Primož T. in tečajnik Jan, ki so pot do bivaka opravili preko Velikega Grebena. Po okrepčilu in krajšem počitku smo se hitro dogovorili za popoldansko plezanje. Primož L. in tečajnik Jan sta se podala v Delavsko smer. Franci in Primož T. kot naveza preko Streže proti Skuti. Marjan, Bojč, Brane in Dominika smo bili enotni, da se prav tako podamo čez Strežo vendar počasi in uživaško z občudovanjem lepot narave. Na koncu smo se vsi skupaj dobili na vrhu Streže in skupaj sestopili. Pri bivaku nas je pričakal Uroš, ki je plezal Južni raz v navezi z bratom.

V nedeljo zjutraj sta šla Primož L. in Franci osvajat konja po smeri Direktna smer na Konja. Bojč, Uroš in Jan so odšli proti Štruci, preplezali smer Pibernik - Črnivec in nato sestopili proti bivaku pod Grintovcem in Kokrškemu sedlu.  Marjan, Primož T. in Dominika smo se  odločili za lažje poplezavanje po Vzhodnem grebenu Kranjske Rinke. Nedeljski prišleki Jaka, Matej ter tečajnika Katja in Boris so osvojili Skuto preko smeri Južni raz.

Vikend pod Skuto je bil lep, noge utrujene vendar srce zadovoljno, telo in duša pa napolnjena za nov teden.

Veliki greben

Zajeda

UživačiKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki