Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Jaka Capuder, četrtek, 21. avgust 2014, ogledov: 1682

Tabor KA - Valle del Orco

Prejšnji teden sem s z našimi perspektivci preživel v Italijanski dolini Valle del Orco. Prvotni plan tabora je bil plezanje v satelitih Mont Blanc du Tacula, a smo zaradi slabega vremena spremenili plan in plezali v dolini Orco.

Dolina je poznana predvsem po izjemni kvaliteti in razčlenjenosti granita, ki pritegne veliko plezalcev. Pravijo, da plezanje tu zelo spominja na Josemite. Pravilne in konstantne poči se vijejo po več raztežajev vse do vrha 250m visoke stene Sergenta, ene izmed mnogih sten v dolini. V malem kampu pod steno smo dobili družbo plezalcev z Idrije, katere član je bil tudi naš Simon Kurinčič. Tu smo prelili največ znoja in preplezali veliko večino klasičnih smeri. Vseskozi nas je spremljalo muhasto vreme z močnim vetrom in meglo. Dočakali pa smo tudi sončno popoldne za namakanaje v bližnjih tolmunih. Dan z napovedjo lepega vremena pa smo izkoristili za pobeg v hribe in tam preizkusili tudi plezanje po gnajsu na višini 3000m. 

Mislim, da smo se vsi dodobra naplezali in se naučili tehnik plezanja granitnih poči. Vsekakor se še vrnem v to prelepo dolino. 

Hvala Komisiji za alpinizem za podporo,  Andreju in Nastji za vodenje in vsem ostalim za dobro dužbo. Še posebaj pa Klemenčiču za super palačinke!


Kamp pod steno Sergent

Plezanje v steni Becco Meridionale della Tribolazione (3360m)

EkipaKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki