Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

nedelja, 17. april 2016, ogledov: 1889

Uživancija v Istrskih stenah

Prejšjni vikend smo v dobri družbi plezali v Istrskih plezališčih. Prvi tabor letošnje alpinistične šole je uspel v vseh pogledih. 

Na sončno sobotno jutro smo se odpravili na dvodnevno športno-plezalno turo v Rovinj. Pred kulturnim domom v Kamniku smo bili domenjeni ob 8h, a ker alpinisti ne puščamo ljudi za sabo in je skupina tako hitra kot najšibkejši člen, smo prispeli do stene nekje ob 13h, saj veste, lulat, kakat pa pirčke na hladno dat in se zavleče. Pričeli smo z plezanjem na top-rope ter nekateri bolj pogumni tudi v vodstvu. Inštruktorji so nam navdušeno podajali znanje dinamičnega varovanja, pravilnega vpenjanja in druge varnostne napotke. Po zasluženi malici smo se spet zapodili v stene željni znanja po varnem opravljanju plezalnih manevrov. Skupina je precej neustrašna, saj se nihče ni upiral padanju nad kompletom, bolj je bilo čutiti pomanjkanje adrenalina kot stah. Zvečer so si nekateri skuhali večerjo, nekateri "bolj leni" pa smo se odpravili na pico. Večerno druženje je bilo prijetno in je trajlo dolgo v noč. 

Zjutraj smo se naučakani novih podvigov odpravili v plezališče Ponte porton, kjer sta bili še dve drugi šoli in smo si komaj izborili nekaj smeri za naše vaje. Še enkrat smo ponovili manevre prevezovanja in spusta ob vrvi. Ob zvoku miljontih žab in občutku stotih komarjev smo se tudi malo odpočili v senci listnatih dreves. Uživanjcija ni kej.

 

Avtor: Martin Bergant

 

 


Z višine se vidi vse :)

Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki