Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Žiga Oražem, nedelja, 3. julij 2016, ogledov: 1737

S stena Planjave - Rubin v Rubio

V soboto zjutraj sva se z Matejem Balažicem dobila pod steno planjave. Vsak iz svoje smeri, oba v eno smer. Rubin..

V petek proti večeru sem se odpravil čez skok proti Korošici. Gori je vedno dobra družba z Mojco na čelu. Takoj zjutraj že letim proti škarjam dol do sedla pred Rjavičkim vrhom in po dokaj neuhojeni poti čez grlo do pod S stene planjave. še kar dolg dostop sem ubral. Z Matejem se dobiva pod smerjo. Kolk je mel šele on daleč,je iz Beltincev!
Smer Rubin se začne na vrhu melišča, levo od smeri Kavelj. Po zajedi navzgor, čez krušljiv svet do dobre skale. Skica in opis sta dobra. Ponekod v smeri je skala in varovanje odlično, spet naslednji cug te prešine, da sploh nisi varovan ali pa samo za glavo. V smeri je potrebno biti resno zbran in previden.
Smer rubin sva preplezala dobro polovico do črne votline, kjer ni bilo dovolj poguma, da bi preplezala do zajede. Odločila sva se da narediva rahel obvoz. Izkazalo se je, da plezava neko novo izstopno varianto, smer. Rekla sva, da plezava Rubio.
Smer Rubio se začne med 6 in 7 cugom Rubina, desno od črne votline. Tukaj se začne prečka v desno, na koncu je težaven prehod čez zajedo IV. 55m. Po zajedi navzgor V na gredo, do velike luske. Mimo luske desno nad kaminom V, pod velikim stropom v desno. 55m. Še dvajset metrov desno nato navzgor v zajedo IV do macesnov. 60m. desno na raz in po skrotju do grape. Po grapi navzgor, desno na raz in izstop 100m desno od bab.
Na sedlu sva se na hitro okrepčala si segla v roko in vsak v svoj konec.
V Rubin bo treba še enkrat sva se strinjala.


proti detajlu smeri Rubin

prva prečka v Rubio

skica Rubio in RubinKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki