Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

petek, 4. november 2016, ogledov: 1702

Grazer Bergland po šolsko

Prejšnji vikend smo se z alpinistično šolo še pred sončnim vzhodom odpeljali iz Kamnika proti Avstriji. Na prvi letni turi, po zelo krušljivi izkušnji, so nam prekaljeni alpinisti dejali: “Sedaj gre lahko le še na bolje!”

 

In res, Gratzer Bergland se nam je predstavil v vsej svoji lepoti. Grelo nas je nizko jesensko sonce, ki se je upiralo v južne stene. Meglice, ki so nam sprva povzročale nekaj težav pri iskanju začetkov smeri, so se hitro razkadile. Navrtane smeri so nam precej olajšale delo, saj za postavitev sidrišča ali vmesnih varovanj ni bilo potrebno zabiti ali izbiti niti enega samega klina.

Malo preizkušnjo preživetja je imela le ena naveza, saj so se nevede odpravili v eno izmed najtežjih smeri. Klemen in Boštjan sta povadila samoreševanje in kadar jima je zmanjkalo moči, jima je Žiga pomagal s škripcem. Še dobro, da je sedaj na odseku na voljo novi vodniček in se kaj podobnega ne bo ponovilo.

Odlična tura za zaključek letnega dela alpinistične šole 2016 na kateri smo imeli tečajniki priložnost spoznati: Česa vse se moramo še naučiti pred izpiti, ki nas čakajo v prihodnjih dneh.

 

Foto: Jaka Capuder
Text: Živa LavrincKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki