Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
Kamniški hribi 2, foto: Urban Novak
Kijaj Nala 1, foto: Urban Novak
Kijaj Nala 2, foto: Urban Novak
Kijaj Nala 3, foto: Urban Novak
Ledno plezanje 1, foto:
Bivakiranje na Kalškem grebenu (2014), foto: Brane Malus
 

Članki

Avtor/ica: Aleš Kepic, torek, 6. junij 2017, ogledov: 643

Druga športnoplezalna tura - Osp

V soboto 16. aprila smo se tečajniki udeležili druge športnoplezalne ture. Odšli smo Osp in s to izbiro glede vremena zadeli v polno, kajti povsod drugje je deževalo.

V soboto 16. aprila smo se tečajniki udeležili druge športnoplezalne ture. Odšli smo Osp in s to izbiro glede vremena zadeli v polno, kajti povsod drugje je deževalo.

Jutro se je začelo s kavico pri Vovku, nato pa smo se podali v klanec. Kljub jutru smo že po nekaj korakih začutili, da nam bo senca prišla še kako prav. Nismo je našli, saj smo bili namenjeni v Babno, kjer se je sonce že upiralo v steno.

Tu smo se nič hudega sluteči neuplezani tečajci zapodili v 6a smeri. Navilo nas je seveda od prvega do zadnjega. Tečajci smo se pridno izmenjavali in ob tem vadili samo plezanje v smereh, varovanje in prevezovanje. Za konec pa je nekaj tečajcev poizkusilo premagati strah pred padanjem. Z zadnjim vpetim kompletom pod nogami se je bilo treba odlepiti od stene in pasti. Moram reči, da nihče ni užival v tem razen Tadeja, ki je spodaj z veseljem dodal še kakšen meter vrvi za bolj pristno izkušnjo.

Pozno popoldne pa smo iztisnili še zadnje atome moči v semreh, in se nato odpravili proti Viki burgerju, kjer smo se dodobra rehidrirali. Vožnja domov je minila v prijetnem pogovoru z mislimi na naslednje podvige.


Dobra volja je najboljša!

Lepo a vroče vreme.

Lep pozdrav iz Ospa.Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki