Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Zdenka Mihelič, petek, 4. avgust 2017, ogledov: 1503

Bavarska smer v Steni, izstop Zimmer-Jahn

Obetal se je čudovit prvi avgustovski dan, ki ni izostal za svojimi pričakovanji.

V torek, 1. avgusta, sva s Simonom Kurinčičem plezala Bavarsko smer v Severni triglavski steni, iz Stene sva izstopila po Zimmer-Jahnu (IV-/II-III, 300 m), po podih in Tominškovi poti pa sestopila nazaj v Vrata.

Ko sem brala opis Bavarske smeri (IV+, 500 m) v Slovenskih stenah, me je le-ta navdušil, saj sta Tine Mihelič in Rudi Zaman v knjigi dobro zapisala o njeni lepoti, izvrstni skali in pridala še estetsko in plezalsko vrednost same smeri. Stiskala pa me je “velika naklonina”, ki sta jo dodala odprtemu stenskemu plezanju. Pa je bila vsaka skrb odveč! Še več – prav v takih delih sem najbolj uživala, smer je prav tam najlepša. Težave pa sem imela v gladkem pragu, kjer sem se komaj skobacala čezenj. Premajhne noge ali roke? Premalo moči? Mislim, da predvsem še premalo plezalskih izkušenj.
Smer je lepa, postreže z nepretrganimi in enakomernimi težavami, ki ne pustijo spanja oz. švercanja v steni.
Izbira smeri in Stene je bila za ta dan odlična, saj sva ves čas plezala v senci, medtem ko se je preostali gorski svet kopal v vročem soncu. Razgledi odlični, sapica ravno na pravih mestih, mladih (neboječih) kozorogov pa toliko, da sva se samo čudila. :)
Hvala, Simon, bil je super dan!

Foto: Simon in Zdenka


V spodnjem delu Bavarske smeri

Simon v kompaktni skali Bavarske smeri

V Zimmer-Jahnovem izstopuKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki