Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: , ponedeljek, 4. december 2017, ogledov: 1758

Seminar zimske tehnike

Šli smo pod Zelenico, da osvežimo in potreniramo zimsko tehniko...

Na prvo decembrsko nedeljo smo se zapeljali na Ljubelj in se podali na sneg z namenom, da ponovimo in osvežimo znanje zimske tehnike. Nabralo se nas je kar veliko, zato smo se razdelili v skupine in na različnih točkah ponovili elemente zimske tehnike: gibanje naveze, izdelavo sidrišč in spust. Pogovorili smo se tudi o zaustavljanju s cepinom, struktura snega pa nam ni omogočila, da bi to še potrenirali v praksi. Nad kočo na Zelenici smo potrenirali še prerez in preverjanje stabilnosti snežne odeje ter iskanje ponesrečencev.
 
Ker je bilo kar hladno, je bilo vsako delo in premikanje dobrodošlo, zato smo se vsi z veseljem poprijeli za lopato in cepin, pa tudi hoje v klanec se ni nihče branil;-) Pa še test zimskih oblačil smo napravili spotoma;-)

Za posladek na koncu dne pa smo se nekateri podali še na Triangel, da smo malo posmučali. Na vrhu smo bili nagrajeni s prekrasnim razgledom. Preprosto čudovit zaključek;-)

Na Zelenici smo po hitri analizi ugotovili, da je bila vaja uspešna, vsi udeleženci pa zadovoljni. Skupaj smo ugotovili, da je tak osvežilni tečaj dober za zdravje. Še enkrat hvala vsem inštruktorjem.

Slike prispevala Simon in Klemen


ni ga čez dober fotel;-)

del ekipe pred smuko

razgled za bogoveKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki