Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki

Avtor/ica: Zdenka Mihelič, torek, 27. marec 2018, ogledov: 828

Tabor Komna v soncu in potu :)

Kdor spozna Komno, našo rajsko deželo za turno smučarijo, se rad vrača v njene lepote. Tudi naš odsek se je na predlog Alje končno podal v ta svet pršiča in neskončnih možnosti za smuko. Sklep: drugo leto se vrnemo!

Od 23. do 25. marca je na Komni oz. na planini Na Kraju (1510 m) v koči Zavarovalnice Triglav potekal turnosmučarski tabor našega odseka.

V petek zjutraj se nas je pri koči pri Savici zbralo sedem članov (Jure, Marjan, Alja, Marjana, Miha, Damjan, Zdenka), štirje (Sanja, Jaka, Klemen P, Klemen G) so se nam pridružili isti dan zvečer, v soboto pa se nam je na turi pridružil še Florjan.

Prva petkova ekipa je pripravila kočo (nad katero smo bili vsi navdušeni), jo segrela, odkopala vhod iz poplave snega, Marjan pa se je že lotil kuhe. Popoldne je sledila prva tura za spoznavanje razmer in okoliša našega domovanja, oddrajsali smo na Srednji vrh (1874 m) in z njega odsmučali na večerjo.
V soboto je sledila kraljevska tura na Batognico (2165 m), ki nas je vodila prek Bogatinskega sedla in Krnskega jezera. Na sam vrh smo se povzpeli s cepini. Večji del dneva nas je grelo sonce, kot se šika za tako lepo turo, dobra volja je bila na višku, družba še boljša, srenači pa so bili naši najboljši prijatelji. Manjša skupina se je odpdravila na Lanževico, kjer so se prav tako naužili smučanja in čudovitih razgledov.
Nedeljsko jutro nam je za zajtrk poleg dobrot postreglo še z meglo, tako smo se po urejanju koče v dveh skupinah spustili v dolino. Ena je od doma na Komni odsmučala do koče pri Savici po poti vzpona, večja skupina pa se je podala prek pl. Govnjač na Govnjaški Kuk (1858 m) in odsmučala z obljudenega Konjskega sedla, ponovno nadela psičke do Zadnjega Vogla, nato pa po Žagarjevem grabnu vriskajoč v dolino.

Hvaležni za prepeljane avtomobile (za kar je poskrbela prva ekipa) smo naredili analizo – in bili enotni, da se drugo leto ponovno vrnemo, tabor bo postal tradicionalno druženje in turno smučanje našega odseka.
Nabrusite robnike in pripravite psičke, Komna nas pričakuje, juhej smeh

In nazadnje pa ne nazadnje: Hvala Alji za predlog in vso organizacijo, Marjanu za razvajanje brbončic z odlično kuho in načelniku Juretu za vso podporo!


V soboto je sledila kraljevska tura, foto Zdenka Mihelič

Razgledi, razgledi ... - In koliko možnosti za smučarijo! Foto Zdenka Mihelič

Brez analize ne gre - ja, drugo leto se vidimo spet, foto Marjana HostnikKomentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki