Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Članki 

Prikazano: 301 - 320 od 549 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28 
20.12.2014, Veliki Greben - Greben Slemena - Streža - Vrh Skute, Jure Prezelj - Jurc
Včeraj sva z Rokom izkoristila lep dan. Za turo sva izbrala eno lepših grebenski prečenj v Kamniških hribih. Snega je spodaj le za vzorec, višje pa prevladuje zelo južen sneg. Temperature so krepko nad ničlo.
 
19.12.2014, NŠG - malo na okoli, Žiga Oražem
"K tolk zanohta da bi kr ubrnu!"

 
03.12.2014, Meglena in kopna Begunjščica, Jure Prezelj - Jurc
Danes smo se kljub slabemu vremenu odpravili na Begunjščico. Fajn kondicijska tura in fajn družba. Snega pa le za vzorec. Tudi na vrhu.
 
01.12.2014, Zgodbe kamniških alpinistov ..., Irena Mušič Habjan
… letošnjega leta, so v petek, 28. novembra 2014, v prenapolnjeni dvorani Klub Kino dom v Domu kulture pripovedovali: ...
 
29.11.2014, Totem Pole, Tasmanija, Primož Trilar
G'day mates! :) Zlo na hitro, ker sem na slabem wifiju, ene par rajcig slik famoznega Totem Pole-a na rtu Huay na jugu Tasmanije, kjer se trenutno potepam :) Če ne poznate, mal pogooglajte kako se pleza Totem Pole. Jaz ga nisem šel solirat, bo še kar nekaj kitov moralo okrog rta plavat, da bom jaz gor na vrhu stal :) Se opravičujem za kvaliteto slik, so bolj švoh ker so s telefona. Če koga zanima, naj me pocuka za rokav, ko bom doma, lahko pokažem tiste s fotiča... Zdaj pa dalje po narodnih parkih, se kakšno I-II do kakšnega vrha potegnt, pa naprej tasmanske vrag(inj)e jagat! :)
 
19.11.2014, Zima bleda starka je snega nasula...., Jure Prezelj - Jurc
Po dolgem času končno malo sonca.
 
10.11.2014, Izpiti letne tehnike za mlajše in starejše pripravnike, Franc Malus - Brane
V nedeljo, 9. novembra, je na pobočju ene od ledeniških klad imenovanih Lepi kamen in bližnjih balvanih potekal preizkus praktičnega znanja letne alpinistične tehnike za mlajše in starejše pripravnike. Pod budnim nadzorom inštruktorjev: Marjana, Primoža in Mateja so izpite za napredovanje v naziva mlajši in starejši pripravnik uspešno opravili trije tečajniki in štirje mlajši pripravniki. foto: Primož Lavrič
 
08.11.2014, Vzhodna rampa v Krniški špici, Irena Mušič Habjan
V nedeljo, 2. novembra 2014, sva se z Vladom odpravila v Zahodne Julijce, v Bele vode. Zaradi kratkega dneva sva izbrala Vzhodno rampo v Krniški špici (III, 200 m). Plezanje je bilo prijetno in v soncu, na vrhu pa sva zaradi večje količine snega obrnila in sestopila po smeri. V dolinici je bilo idilično, gamsi so se mirno pasli, razgled na naše Julijce je bil kristalno jasen ... Naslednje leto se gotovo spet vrneva.

 
31.10.2014, Od Argentiera do Courmayeura, Urban Novak
Z Martinom Žumrom (aka. Težka legenda) sva v soboto dostopila do Argentierske koče, v nedeljo splezala Messnerjevo smer v Les Droites in sestopila do koče Leschaux. V ponedeljek sva plezala Michto v Jorasses (Point Helene) in sestopila do koče Boccalatte. V torek pa v dolino po avto in domov. Vreme in razmere nad CHX pa,...joj kaj bi govoril...

 
28.10.2014, Zimske razmere v gorah, Matej Bizjak
Lepo vreme kar vabi v gore, vendar ponekod prevladajo že povsem zimske razmere. Previdnost in zimska oprema ne bo odveč. Srečno!
 
27.10.2014, 3 smeri v Klemenči peči, Grega Podlesnik
V nedeljo smo se Blaž, Dejan in Jaz odpravili v Klemenčo peč. Splezali smo: za začetek smer Sarti VI/IV+ 110m, nato Vesele nogice VI/V,IV 200m in za konec še Snorky VI-/IV 100m. Lepo izkoriščen dan, s sončkom obsijan.
 
27.10.2014, Tabor v Chamonixu, Matej Mučič
 
26.10.2014, Kurovanje ali slavljenje Kure, Jan Novak
V soboto 25.10.2014 je v Kurji dolini potekala celodnevna vaja, na kateri smo tečajniki in pripravniki ponavljali in utrjevali svoje znanje vrvne tehnike potrebne za varno gibanje in plezanje v kopni skali.
 
22.10.2014, Apartheid - Rzenik, Jaka Capuder
"V soboto sva Jaka in jaz dodobra namučila svojo psiho. Po 10-ih urah sva izplezala iz izjemno krušljive Kozjekove smeri Apartheid, ki poteka v severni steni Rzenika. Zadnja dva raztežaja v temi, s čelkami. Priti na rob stene po takšni smeri je izjemno doživetje." Takole je Primož povzel najino sobotno pustolovščino.

 
21.10.2014, Kobinacija Amonit - Črešnovar Srakar, Marko Gradišnik - Štajerc
V nedeljo se z Blažem odpraviva v Kogel. Startala sva pozneje kot planinrano. Doma sem imel opravke z mojo mladino zato sva pod steno prispela okrog desete ure. Pogledam v steno in prvo kaj vidim TRI naveze v Zupanovi smeri in ENA še čaka. Druge smeri v steni prazne samo za info.. Midva se odlociva za smer Amonit. Smer ima super skalo vendar ti že prvi raztežaj ponudi zelo triki detajl. Prvi trije raztežai so nama vzeli kar precej časa zato sva se na gredini odločila da dru del plezava po smeri Češnovar Srakar. Med plezanje sva lahko opazovala padce prvih kot tudi drugih v navezi v Zupanovi smeri. Bilo je kr "filmsko".
 
21.10.2014, Plezalni vikendi v Španiji, Jure Prezelj - Jurc
V septembru in oktobru sem bil mesec dni službeno v Španiji - Castilla La Mancha. Med vikendi mi je uspelo obiskati nekaj tamkajšnjih plezališč.
 
20.10.2014, Nedeljska, sončna Planjava, Dare Kidrič
Včerajšnji utrinki s Planjave...

 
20.10.2014, Torre Venezia, Tissi, Monika Novak
Včeraj je bilo v Dolomitih prav poletno. Z Urbanom sva plezala Tissi-ja v Torre Venezia. Okoliške stene so čisto prazne, srečala nisva niti ene naveze. Vrhunska smer s kompaktno skalo in zračnimi izstopnimi raztežaji.
 
19.10.2014, Al naj se piše Stüdl al Štrudl, Matjaž Šerkezi
Stüdlgrat - izkoristili smo še zadnji vikend odprte Stüdlhütte in se po Stüdlgratu povzpeli na Veliki Klek. Razmere v smeri so zimske.
 
17.10.2014, Likar - Markič - Zapotoški vrh, Marjana Hostnik
Že pred časom sva z Metejem plezala smer Likar Markič. Smer je kratka in sladka. Malo se je zakompliciralo tik pod vrhom, da vse le ni bilo tako enostavno. Rebra so pa le cela :) Fajn dan v vsakem primeru.
 
Iskanje med članki