Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, torek, 17. september 2019, ogledov: 1680

Vodena tura po novi turnokolesarski poti Trans Karavanke

V Karavankah je vzpostavljena nova turnokolesarska pot Trans Karavanke, ki je nastala v oviru projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken. Pot se razteza od Jezerskega do Korenskega sedla oziroma obratno. Celotna dolžina poti je 132 kilometrov, skupnega vzpona je okrog 5.500 višinskih metrov. Organizirana bo vodena tura po trasi med Mojstrano in dolino Završnice, in sicer bo možnost kolesarjenja v soboto, 21. 9. 2019.

Etapa:

  • sobota, 21. september: Mojstrana (ob 9:00 ogled Slovenskega planinskega muzeja, nato začetek ture) - Planina pod Golico - Dom Pristava v Javorniškem Rovtu (uradna otvoritev turnokolesarske poti Trans Karavanke, 15:00); spust in povratek v Mojstrano.

Opis
Trasa turnokolesarske poti Trans Karavanke večinoma poteka po gozdnih cestah na prisojnih pobočjih Karavank, do vrha grebena se povzpne le na svoji najbolj zahodni točki na Peči oz. Tromeji. Na poti med drugim obišče Slovenski planinski muzej v Mojstrani ter nekaj priljubljenih planinskih postojank (Valvasorjev dom pod Stolom, Planinski dom na Zelenici, Planinski dom na Kofcah, Dom Pristava v Javorniškem Rovtu), a največja nagrada bodo čudoviti razgledi ter uživanje v dobri družbi in neokrnjeni naravi.

Tura je primerna za kondicijsko dobro pripravljene gorske kolesarje, saj so dnevne etape praviloma dolge od 25 do 35 km, vsak dan pa premagamo več kot 1.000 metrov višinske razlike. Turo bodo vodili izkušeni turnokolesarski vodniki. 


Oprema
Na turi je obvezna uporaba kolesarske čelade. Priporočena je tudi uporaba kolesarskih rokavic in očal. S seboj imejte osebni dokument in zdravstveno izkaznico.
Za turo potrebujete tehnično brezhibno gorsko kolo s profiliranimi gumami in vsaj sprednjim vzmetenjem. S seboj imejte rezervno zračnico, tlačilko in orodje za menjavo zračnice. Tura je primerna tudi za udeležence z električnimi gorskimi kolesi. Treking kolesa niso primerna.

Stroški
Udeleženci krijejo stroške prehrane.. Ostale stroške (organizacija in vodenje ture) krije organizator, Planinska zveza Slovenije, v sklopu projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken.

Prijave
Prijave sprejemamo do 20. 9. 2019 na e-naslov matjaz@serkezi.si

Pri prijavi navedite: ime in priimek, gsm.


Pogoj za prijavo je članstvo v Planinski zvezi Slovenije (za Avstrijce članstvo v Alpenverein Austria).

Lepo vabljeni!

Podrobne informacije bodo sporočene prijavljenim.

karavanke_vodenje
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med novicami