Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Novice

Objavil/a: Katja Mlakar, sreda, 13. november 2019, ogledov: 1322

...po skritih poteh Kamnika s pečenim kostanjem in penicami na šibi...

Tema, palica za peko penic, naglavna svetilka, ogenj, nepremočljivi planinski čevlji, dežne kapljice in iskrive otroške oči. To so inserti petkovega nočnega pohoda ob Kamniški Bistrici.

Po domovih je čez teden vršalo. »Mami, kje imam naglavno svetilko? Ati, pojdiva v gozd po palico.« Vsak planinec je imel svojo naglavno svetilko, palico za peko penic, skodelico za čaj in glede na slabo vreme tudi anorak ali dežnik.

MO_nocni_pohod__3_ MO_nocni_pohod__4_

Malo čez 17.00 uro smo odrinili izpred ŠCRMja v Kamniku. Kar 71 otrok in 9 vodnikov.  Tokrat smo bili zbrani iz vseh kamniških osnovnih šol. Pot nas je vodila proti Perovem, nato pa smo zavili h Kamniški Bistrici. Nekaj poti je bilo osvetljene, nekaj pa ne. Še dobro, da smo imeli naglavne svetilke. Pot do našega kozolca je minila hitro. Vmes nas je malo zmočil tudi dež. Blata pod čevlji pa tudi ni manjkalo. Končno smo po dobri uri in pol hoje, ugledali svetlobo ognja. Franci je že zakuril ogenj za peko penic, kostanj se je že pekel v kaminu, iz lonca za čaj pa je prijetno dišalo. Najprej smo si postregli s toplim planinskim čajem in pečenim kostanjem. Nato pa palice iz nahrbtnikov in najboljši del večera se je začel. Ni pomembno, da je deževalo in da smo stali v blatu. Pomembno je bilo, da smo pekli penice. Mmm… so bile slastne. Večer se je prehitro končal. Se vidimo kmalu!

Planinski pozdrav,

Katja

MO_nocni_pohod__2_ MO_nocni_pohod__5_
MO_nocni_pohod__6_ MO_nocni_pohod__7_
MO_nocni_pohod__1_

Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med novicami