Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Novice

Objavil/a: Irena Mušič Habjan, nedelja, 8. februar 2009, ogledov: 3217

OBČNI ZBOR AO KAMNIK

V četrtek, 5. februarja  2009, je imel alpinistični odsek pri Planinskem društvu Kamnik svoj redni letni občni zbor. Na njem smo pregledali delo v preteklem letu, sprejeli načrt aktivnosti za leto 2009 in izvolili novo vodstvo.

V odseku je trenutno 110 članov, poleg tega pa še 30 tečajnikov, ki še niso pridobili naziv mlajšega pripravnika in tako ne morejo biti redni člani.

Kaj se je dogajalo v letu 2008? Ob 70-ti obletnici AO Kamnik, ki je bila že leta 2007, je AO organiziral odpravo v vzhodni Tjan Šan. Osvojili so vrh Han Tengrija in opravili še en prvenstveni vzpon v Parašutni. Zelo uspešna je bila tudi odprava na Aljasko, kjer so se preizkusili v opravljanju vzponov v enem zamahu – tudi do 60 ur plezanja brez pravega počitka. V Himalaji je Marko Prezelj preplezal prvenstveno smer v Kangčungceju, Matjaž Šerkezi pa je vodil odpravo perspektivnih slovenskih alpinistov na Tukuče. Vitalu Veku je pomanjkanje snega preprečilo smučanje prav z vrha Aconcague. Poleg tega se je plezalo še v Severni Ameriki, Alpah, predvsem pa v domačih hribih.

Uspešno je potekala šola športnega plezanja pod vodstvom Saša Hribarja in Matica Grojzdeka, kakor tudi alpinistična šola pod vodstvom Franca Miša z rekordnimi 31 tečajniki. Pet pripravnikov je opravilo izpit za športnega plezalca, dva pa za alpinista. Uspešno je bil izveden alpinistični plezalni tabor »Pipa miru« na Petkovih njivah in športno-plezalni tabor »Vodna pipa« v plezališču Vitovlje. Januarja je bil izveden spominski pohod na Grintovec, marca memorial na Kamniškem sedlu in oktobra nogometna tekma na Korošici.

V prihodnjem obdobju je načrtovana podobna aktivnost kot doslej: vzgoja novih članov, plezanje doma in v tujini, odprave, tabori in tradicionalne prireditve. Odsek bo namesto Mateja Kladnika vodil Marko Petek, ostali člani vodstva pa so ostali isti: Barbara Berlec, Aleš Hočevar, Saša Lindič, Urban Novak in Katja Tabernik.

Bojan Pollak
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med novicami