Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Novice

Objavil/a: Marko Petek, nedelja, 13. september 2009, ogledov: 3628

Alpinistični tabor Pipa miru letos že sedmo leto

Spominski tabor Mateja Mošnika na Petkovih njivah: Že sedmo leto smo se člani Alpinističnega odseka Kamnik v družbi plezalcev iz vse Slovenije zbrali na alpinistični tabor na Petkovih njivah pod Korošico v Kamniških Alpah. Tabor, ki se ponavadi odvije v juniju smo zaradi slabega vremena prestavili na september. Tudi sedaj ga je pestilo slabo vreme, vendar smo se plezalci kljub temu soočili z naravo.

Na planoti med Planjavo, Lučkim dedcem in Ojstrico postavimo šotore in organiziramo pravi višinski tabor. V objemu okoliških sten se plezalci spoprijemamo s plezalskimi podvigi. Čas, ki nam ostane ga uporabimo za sklepanje novih plezalskih navez, družabne igre in druženje ob tabornem ognju s pesmijo in kitaro. Sobotni večer preživimo ob poslušanju predavanj plezalcev, ki jih plezalska strast odnese tudi v tuje gore in te občutke in izkušnje delijo z nami. Pri tem nam pomaga oskrbnica koče na Korošici, Mojca Perbil, ki nam s svojo gostoljubnostjo pripravi prostor v koči. Vedno nas objame mir in pozabimo na dolinski vrvež kot da  ga nikoli ni bilo.


Letos nam je vreme resnično prekrižalo načrte. Tabor smo morali zapustiti prej, ker se je fronta vrtela prav nad Petkovimi njivami. Kljub slabemu vremenu se nas je pod Korošico zbralo 19 iz Kranja, Idrije, Velenja, Ljubljane in Kamnika. Imeli smo tudi obiskovalca iz sosednje Avstrije. Z bero plezalskih vzponov se ne moremo ravno pohvaliti, saj smo jih nabirali med tri urnimi razmaki ploh. Kljub temu smo opravili nekaj alpinističnih vzponov, preplezali nekaj športnih smeri in balvanskih problemov. Večer nam je popestrila kitara in dobra družba ob tabornem ognju.

Na Petkove njive se bomo še vračali, ker vemo da narava vsako leto za nas pripravi kaj novega. Naš hotel s tisočimi zvezdicami v kraljestvu svizca bo odprt tudi drugo leto, ko se bomo spet odpravi tja gor, kjer se zemlja dotakne neba in kjer smo vsi ljudje samo ljudje. Vabljeni tudi vi. Pa srečno in varen korak.


Marko Petek
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med novicami