Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Novice

Objavil/a: Marko Petek, sreda, 6. junij 2012, ogledov: 4789

Pipa miru 2012

Alpinistični odsek vabi na
10. tradicionalni alpinistični tabor

Pipa miru 2012

Tabor je posvečen spominu Mateja Mošnika - Matota

21. do 24. junij 2012

Letos mineva deset let tabora. Zanimive zgodbe so že za nami. Od deževnih nalivov, snega in vročega sonca, do raznolikih in doživetih vzponov ter vse do dolgih večerov ob kitari in tabornem ognju. Nikdar nam ni dolgčas in tudi tokrat nam ne bo.
Petkove njive z okoliškimi stenami so odlična priložnost za izpitne ture. Nekako smo se že privadili, da naši tečajniki tu zaključijo svoje šolanje in postanejo pripravniki.

Prvi dan je namenjen spoznavanju in postavitvi tabora. Simbolično prižgemo pipo Miru, zakopljemo vse bojne sekire in stresne trenutke iz doline.
V petek zjutraj nas prebudi znani trio »Svizec pa ne še ti«. Razkropimo se po stenah in razen nekaj »Joodli« se ne dogaja nič.

V soboto gre zares. To je dan, ki je navadno najbolj obiskan. Letos je predvidena tekma v žamarjenju. Gre za hitrostno tekmo dvojic na izpadanje. Zmagovalec dobi »nič kaj dosti«. Zvečer nam bo svoje plezalske zgodbe zaupal Marko Prezelj. Vabljeni!

V nedeljo je časa še za katero lepo smer in pot v dolino.

Še enkrat vljudno vabljeni na prijeten plezalski oddih s prijatelji v družbi svizcev in pod streho hotela z največ zvezdami. To le v primeru luknje v šotoru in jasnega neba.

Nekaj pomembnih informacij:
Tabor je lociran na Petkovih njivah pod Korošico. Dostop iz planine Podvežak, iz Kamniške Bele čez Presedlaj ali čez Skok. Tabori se v svojih šotorih. Za prehrano poskrbi vsak udeleženec sam. Vsak odgovarja za svojo varnost in čisto ter neokrnjeno naravo. Kdor ne želi spati v šotoru ima najbližjo možnost prenočitve v Kocbekovem domu na Korošici (20 min), kjer pa je tudi najbližja voda. V kolikor boste spali v koči si prenočišče rezervirajte. Veseli bomo vašega obiska v taboru, kjer se odvija večina dogodkov. Zaželjena je zglasitev pri organizatorju.

Za kakršne koli informacije pokličite 041 874 887 (Marko Petek – Keli) ali na marko@robur.si . Na Petkovih njivah je GSM signal slab, zato so dodatne informacije na voljo pred začetkom tabora.

Organizator tabora
Marko Petek
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med novicami