Pomagaj GRS Kamnik z SMS , foto: Simon Kurinčič
Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
 

Novice

Objavil/a: Matjaž Šerkezi, nedelja, 15. marec 2015, ogledov: 3915

Marko Prezelj kandidat za Ime tedna na Valu 202

Alpinist Marko Prezelj, prvi na svetu, ki bo zlati cepin prejel že tretjič, tokrat skupaj z Luko Lindičem in Alešem Česnom, je kandidat za Ime tedna na Valu 202. Zanj lahko glasujete do ponedeljka (16. 3.) do 11.30.

Med tremi kandidati, ki so najbolj zaznamovali pretekli teden, je v rubriki Ime tedna na Valu 202 poleg Borisa Kosca in Jakova Faka tudi Marko Prezelj (AO PD Kamnik), vrhunski alpinist, gorski vodnik, fotograf in vodja SMAR – slovenske mladinske alpinistične reprezentance. 

Marko Prezelj, alpinist, ki je z Luko Lindičem in Alešem Česnom za prvenstveni vzpon v severni steni Hagshuja dobil zlati cepin, najprestižnejše mednarodno priznanje za izjemne dosežke v alpinizmu. Tako je postal prvi alpinist na svetu, ki je zlati cepin dobil že tretjič. Tretji cepin zanj je hkrati šesti za Slovenijo. 

Zanj glasujete tako, da pošljete SMS s ključno besedo VAL1 na 1919. SMS stane 1 € in pomeni humanitarni prispevek v projektu Botrstvo v Sloveniji. Glasujete lahko do ponedeljka do 11.30

Glasovanje neposredno v programu Vala 202 bo potekalo v ponedeljek, 16. marca, ob 8.00 in 11.00.

Spletna anketa trenutno ni aktivna, dosegljiva pa je na tej povezavi.

Marko Prezelj bo 11. aprila 2015 postal prvi alpinist na svetu, ki bo zlati cepin prejel že tretjič. S sploh prvim podeljenim zlatim cepinom je strokovna javnost leta 1992 nagradila Marka Prezlja in Andreja Štremflja za prvenstveni vzpon po južnem stebru Kangčendzenge (8476 m) leto prej, leta 2007 je zlati cepin Prezelj prejel skupaj z Borisom Lorenčičem za preplezano novo smer v stebru Čomolharija (7326 m) leta 2006, letošnji zlati cepin pa si je priplezal s prvenstvenim vzponom v severni steni Hagshuja v navezi z Luko Lindičem in Alešem Česnom oktobra lani. 

Preberite več: Zlati cepin 2015 Lindiču, Prezlju in Česnu za vzpon na Hagshu

Vir: PZS
Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med novicami