Alpinistični odsek Kamnik

Plezanje v Kamniških Alpah. Foto: Sebastjan Čebular

Zimska tura AŠ

V nedeljo je zadnja generacija predkoronske alpinistične šole skupaj z inštruktorji “poravnala” dolg pretekle zime.Glede na to, da so se razmere v naših hribih nekoliko normalizirale in da so  gospodje na stolčkih malo zrahljali protikoronske ukrepe, smo v nedeljo izvedli še zimsko turo plezanja grap. Vreme nam je bilo naklonjeno, razmere so bile ugodne, seveda pa smo mestoma lahko ugotovili, da ni vedno vse tako kot izgleda od spodaj 🙂

Na pot je odšlo pet navez s po tremi člani. Dve navezi sta se po Bosovi grapi ter preko Kaptanskega grebena povzpeli na vrh Brane in sestopili po isti poti. Dve navezi sta vsaka po svoje vstopili v grapo desno od Pripravniškega stebra, nato pa je na Sukalniku ena naveza sestopila po normalki, druga pa je nadaljevala pot še na vrh Planjave. Peta naveza se je po grapi povzpela na greben Macesnovca ter po njem tudi sestopila.

Analiza na Jermanci je bila kratka in sladka. Nasmejani obrazi pričajo o uspešnosti ture. Hvala vsem inštruktorjem za bogato izkušnjo.


Komentarji

Bravo fantje in dekleta :)

AOKamnik 6. marca 2021

Komentiraj

Komentar

Ime