Kamniški hribi 1, foto: Urban Novak
Kamniški hribi 2, foto: Urban Novak
Kijaj Nala 1, foto: Urban Novak
Kijaj Nala 2, foto: Urban Novak
Kijaj Nala 3, foto: Urban Novak
Ledno plezanje 1, foto:
Bivakiranje na Kalškem grebenu (2014), foto: Brane Malus
 

Članki

Avtor/ica: Florjan Lajmiš, torek, 6. junij 2017, ogledov: 651

Veliki vrh

Veliki vrh ponuja super plezarijo za vse ljubitelj(ic)e navrtanih večraztežajnih smeri s kratkimi dostopi in sestopi.

V nedeljo, 4.6.2017 sva s Klemnom krenila proti Jezerskem v upanju na lep plezalni dan v zahodni steni Velikega vrha. Po dobri uri vožnje sva prispela na prazno parkirišče pod steno, s katerega se zdi stena precej strma. Po 15 minutah grizenja kolen sva prisopihala do vznožja stene, od koder pa je le ta izgledala že nekoliko bolj prijazno.

Najin cilj je bil preplezati smeri Črni metulj (VI-) in Valček (VI-). Črni metulj (4 raztežaji) je kombinacija plat s travnatimi prehodi in prečko, meni osebno pa je najlepša plata v zadnjem raztežaju. Z vrha sva se nato spustila po vrvi po smeri Mama Korzika.

Valček (5 raztežajev) je presenetil že v prvem raztežaju z "zanimivo" prečko, katera je po mojem okusu rahlo podcenjena. Naslednji 3 raztežaji gredo levo in desno od Črnega metulja, zadnji pa zavije desno na gladko plato. Z vrha sva po ozki stezici sestopila v levo do že preverjenega abzajla.

Ker se je vreme še kar držalo in je bila ura še zgodnja sva se odločila da preizkusiva še smer Sanje neke gospodinje (VI-, 4 raztežaji). Prvi trije raztežaji smeri potekajo levo od smeri Mama Korzika, s katero imajo sicer skupna sidrišča. Zadnji raztežaj najprej preči desno pod plato, po kateri pa nato preči levo proti vrhu. Med zadnjim spustom po vrvi je z neba začelo rositi kar nama je omogočilo malo hitrejši korak do avtomobila.

Kar se mene tiče je bila nedelja odlično izkoriščena.


Zelena prečka.

Uživancija.

Sam da ni treba peš dol..Komentarji

Za oddajo komentarja se najprej prijavi!
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na FaceBook-u.
Iskanje med članki