Alpinistični odsek Kamnik

Veliki podi zjutraj. Foto: Sebastjan Čebular

AŠ športno plezanje – Plezališče Pod Reško planino

Tura športno plezanje Pod Reško planino 6.4.2024Kot je “butična” letošnja generacija tečajnikov AŠ, smo za prvo turo športnega plezanja v plezališču izbrali ravno tako “butično” lokacijo, plezališče Pod Reško planino. Zbrali smo se v soboto, 6.4.2024 ob 8.30, pred trgovskim centrom v Kamniku. Hitro smo se prešteli, kjer so se nam pridružili še ostali člani AO Kamnik in se z nekaj avtomobili odpeljali na lokacijo plezališča. Ambient plezališča je nekoliko odmaknjen od “civilizacije” in ravno prav visoko, da ponuja izvstne poglede na Savinjsko dolino pa vse do Kamniško Savinjskih Alp.
Najprej smo na hitro ponovili že naučeno s prejšnjih dni na stenci Kulturnega doma. Plezanje smo začeli v sektorju z nižjo težavnostno stopnjo, a kaj hitro prešli do višjih težavnosti, saj sta med nami ambiciozna mlada tečajnika, ki že kažeta ambicije po napredovanju v Smar-slovenska mladinska alpinistična reprezentanca 😉.
Krasno vreme, prijeten ambient in dobra družba so recept za odličen dan preživet v naravi.
Na koncu smo opravili obvezno analizo, seveda ob hladnem hmeljevem napitku. Saj veste, da po fizični aktivnosti popito pivo hidrira celo bolj kot voda in pomaga pri vzpostavljanju ponovnega ravnovesja v telesu 😉. Vodja šole Nejc in ostali Gal, Primož in Anja niso imeli pripomb glede uporabe vrvi in varovalnih pripomočkov, zato smo se veseli in dobre volje poslovili do naslednjega snidenja.


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime