Alpinistični odsek Kamnik

Kamniške Alpe v meglicah. Foto: Sebastjan Čebular

Kamniški lepi kot

Končno sta se podaljšan vikend in vreme uskladila in tako […]Končno sta se podaljšan vikend in vreme uskladila in tako sva prejšnji četrtek s Florjanom plezala v Sobotni smeri v Planjavi. Ker je bila napoved lepa se nama ni mudilo  in sva raje počakala da sonce posveti še na prvi raztežaj. Jap v senci kr fajn nohta. Prvi raztežaj je res super, najlepši cug v smeri. Na prvi pogled zgleda dosti težji kot je v resnici.

V petek je bila v planu Zajeda v Skuti. Super smer in skala. Do tja kjer se začnejo II, III nama je šlo tekoče, tam pa se je začelo kakopak iskanje lahkih prehodov. Po preplezani smeri sva šla še na vrh Skute, nato pa je sledil dolg sestop čez Žmavčarje.

V soboto je bil čas za aktivno pavzo. Z avtom sva se zapeljala od Mojstrane, naprej pa s kolesom do Belopeških jezer. Biciklirat po ravni kolesarski poti je sedel ko šamar budali.

Za nedeljo je bila spet lepa napoved in hop do Kogla v Zupanovo. Kar nekaj navez je bilo v Virensu in smeri Češnovar-Srakar. V »najini« smeri pa sva bila spet sama. Tokrat nisem pristala v Kamniški, kjer sva se dve leti nazaj znašla s Simonom.  Smer ne popušča in mogoče bi jo bilo bolj pametno plezat prvi dan 🙂 p.s. ne preveč gledat Miheličevo skico 😉

Skratka super izkoriščen mini dopust in smeri.