Alpinistični odsek Kamnik

Kamniške Alpe. Foto: Sebastjan Čebular

Mladinska smer v Storžiču

Danes sva se z Maticem mudila v severnem ostenju Storžiča.Prvotni cilj (Julijci) sva zamenjala za severno steno Storžiča. Nameravala sva obiskati Kramarjevo smer, ampak sva spodaj videla izrazito lepo zalito ozko grapo, kjer poteka Mladinska smer. Po krajšem posvetu sva si bila enotna, da “izgleda dobro” 🙂

Vstopni skok je bilo potrebno malo pomiksat, ampak si lahko lepo pomagaš z “rastlinjem”. Nato se grapa znatno položi in v dobre pol ure sva bila pri bivaku. V pomoč so nama bile tudi stopinje predhodnikov.

Nad bivakom sčasoma še slediš nečemu, kar bi lahko poimenoval grapa, nato pa se vse skupaj odpre in postavi pokonci. Tempo se je upočasnil, sneg nikakor ni bil nek presežek, uporabila pa sva pester asortiman različnih štatnov v snegu.

Smer ima sicer dva izstopa, midva sva pa sledila nosu in na koncu nekako ubrala desnega. Recimo 🙂

Kresal piše, da je smer prava kopija Kramarce, le da je za malenkost težja. Če izpustiš besedo “kopija” in “malenkost”, potem jo seveda lahko primerjaš.

Do vrha Storžiča sva v čudovitem vremenu nadaljevala po grebenu in sestopila skozi Peto žrelo. Sestop je bil zelo udoben 🙂


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime