Alpinistični odsek Kamnik

Pripravljen na akcijo. Foto: Sebastjan Čebular

Tabor Dolomiti – Pale di San Martino

4 dnevni tabor v skupini Pale di San MartinoPrva sta se dva dni pred ostalimi v Dolomite odpravila Matic in Bogdan. Po prepičeni gumi in spanju ob avtu sta v soboto splezala smer Raz tančic – Spigolo del Velo v Cimi della Madonna, ki naj bi bila najlepša petica v Dolomitih ali pa kar na svetu. To sta tudi potrdila. Po deževnem petku smo se vsi, skupaj z novo pnevmatiko, zbrali v kampu pod skupino Pala.

V soboto je vsaka naveza plezala v svojem vrhu, osvojili smo Palo del Rifugio, Sass d’Ortigo, Sass Maor in Cimo della Madonna. Skupaj smo preplezali več kot 5 km!

Nedeljsko jutro je postreglo z oblačnim vremenom, zato se nam ni mudilo do Rifugia Pradidali, sva pa pred večerjo z Nejcem skočila na Torre Pradidali in sestopila v popoldanski megli.

Na Palo di San Martino sta v ponedeljek po Velikem stebru ‘poletela’ Žiga in Nejc, dve navezi pa smo plezali v zelo lepih in strmih klasikah v Cimi Canali in Cimi Wilmi.

V torek je Špela zaključila trilogijo smeri Castiglioni-Detassis, pri tem sva ji na Campanile Pradidali delala družbo jaz in Mojca. V istem vrhu je prvo alpinistično smer preplezala Neža, skupaj z »guidotoma« Nejcem in Žigo. Po kavi in torti v koči smo se poslovili od prijaznih oskrbnic in se vrnili v dolino. Po osvežitvi v potoku se nas je pet vrnilo domov, Žiga in Neža pa ostajata v Dolomitih do konca lepega vremena.

Vsi smo se strinjali, da bomo v Pale še prišli, saj so stene dovolj odmaknjene iz doline, da ni slišati hrumenja s cest, ni gužve, skala in smeri pa so vrhunske! Zahvaljujemo se AO za velikodušno finančno podporo!

Seznam vzponov:

–          Matic in Bogdan: Spigolo del Velo, Cima della Madonna, V+, 450 m

–          Krištof in Nejc: Solleder-Kummer, Sass Maor, V+/V, 600 m

–          Žiga in Špela: Castiglioni-Detassis, Pala del Rifugio, IV+, 800 m

–          Florjan in Mojca: Spigolo del Velo, Cima della Madonna, V+, 450 m

–          Matic in Bogdan: Spigolo Ovest, Sass d’Ortiga, V+/IV, 400 m

–          Krištof in Nejc: Via Franceschini, Torre Pradidali, V/IV, 200 m

–          Mojca in Florjan: Buhl, Cima Canali, VI/V+, 500 m

–          Žiga in Nejc: Gran Pilastro, Pala di San Martino, IV, 800 m

–          Špela in Krištof: Castiglioni-Detassis, Cima Wilma, V+/IV, 370 m

–          Nejc, Žiga in Neža: Spigolo del Vecchio, Campanile Pradidali, V/IV, 330 m

–          Špela, Krištof in Mojca: via Castiglioni, Campanile Pradidali, V/IV, 450 m