Alpinistični odsek Kamnik

Kamniške Alpe. Foto: Sebastjan Čebular

AŠ Alpinistični vzpon

V soboto smo tečajniki AŠ 23/24 opravili prvi alpinistični vzpon.Pa smo ga le dočakali! Dan, ki smo se ga tečajniki že od začetka najbolj veselili. Prvi pravi alpinistični vzpon. Na začetku ni kazalo najbolje, saj nam vreme »spet« ni šlo ravno nasproti. Marsikdo od nas se je že sredi noči zbudil in preveril radarsko sliko padavin ter se spraševal, ali se bo vreme umirilo. Žal ni bilo tako. Prvoten načrt je bil, da se povzpnemo do Kamniškega sedla in naprej zagrizemo v smeri vzhodnega ostenja Brane ter zahodnega ostenja Planjave. Padla je odločitev za plan B in hitro smo se posedli po avtomobilih ter se odpravili proti sončni Vipavi.

Ko smo prispeli, smo se hitro porazdelili po navezah eden oziroma dva tečajnika na inštruktorja, si porazdelili opremo ter odšli proti ostenju Podraške Ture. Plezanje je bilo čisti užitek, saj je gibanje navez lepo teklo, kar je posledica uspešnih vaj preteklih tednov. Tudi teren je bil primeren, saj smo v posameznih raztežajih lahko dobili različne občutke. Od bolj plezalnih delov, lažjih in vse do »zahrbtnih« krušljivih delov smeri. Videli smo tudi, kako zahtevna zna biti komunikacija, saj nam je to povzročalo še največ težav.

Zadovoljni, ter z nasmehi do ušes za svoj prvi vzpon smo se počasi vrnili nazaj v Gradišče. Ob težko pričakovanem hladnem pivu smo v kampu Tura naredili analizo uspešno opravljenih vzponov ter z mislimi na nadaljnje vzpone počasi zaključili več kot uspešen dan.  

Hvala Žiga, Maja, Jure, Franci, Klemen, Florjan, Andrej, Matej in Krištof, za odlično izpeljano turo!


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime