Alpinistični odsek Kamnik

Prijateljstvo. Foto: Žiga Macedoni

Bivakiranje v objemu gora

Pretekli vikend smo doživeli za nekatere težko pričakovano izkušnjo – bivakiranje.»Važna je zgodba.«

Pretekli vikend smo doživeli za nekatere težko pričakovano izkušnjo – bivakiranje. V soboto zjutraj smo se s polnimi nahrbtniki odpravili proti Vrhu Korena, kjer je bila lokacija naše nočne postojanke. Po strmi bližnjici, ki je ponujala dih jemajoče razglede smo do cilja prispeli kot bi mignil.

Sledilo je iskanje primernega terena in gradnja iglujev se je lahko začela. Nekateri smo velike kocke »vode v prahu« začasno odložili zgolj takrat, ko se je sonce s svojimi zadnjimi žarki začelo poslavljati od nas. Drugi pa so raje pohiteli in se nato v zavetju novozgrajenih domovanj nagradili s pravimi gurmanskimi užitki.

Zimske nočne temperature pa so nas skupaj z večerjo kmalu zvabile v tople spalke nad dobro zglajeno snežno podlago. Spanje v iglujih morda le ni bilo tako čarobno, kot se je zdelo v naših otroških sanjah, je pa bilo zato toliko bolj nepozabno sonce, ki nam je zjutraj posvetilo na postelje in nas zvabilo iz njih.

Dan smo zaokrožili preko Vrha Korena, Kompotele in Košutne na planino Koren, kjer smo povadili naše spretnosti ustavljanja s  c’pinom in zaključili z analizo na Krvavcu. Iskrena hvala Marjanu za vrhunsko turo!


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime