Alpinistični odsek Kamnik

Kamniške Alpe. Foto: Sebastjan Čebular

Dvodnevna tečajniška tura na koči na Grohotu

Kamniški tečajniki nabiramo zimska plezalna doživetja.Kamniški tečajniki smo se v prvem februarskem vikendu odpravili iskat zimska plezalna doživetja na dvodnevno turo na drug konec domačih Alp. V soboto zjutraj smo izpred kulturnega doma Kamnik oddrveli proti savinjskim koncem. Od kmetije Bukovnik smo se po poti s prijaznim naklonom odpravili do koče na Grohotu. Za prvo sobotno rundo se nas je nabralo 6 tečajnikov in Žiga ter Franci. Razdelili smo se v dve navezi in odgazili proti severnim stenam Laneža. Preplezali smo Butalsko, Detektivsko in Večerno grapo. Naveza Miha in Anže z Jurcem na čelu se vikendu pridružijo nekoliko kasneje in se lotijo Vetrnih polic pod Raduho.

 

Izkušeni sobotnih snežnih razmer niso pretirano pohvalili. Našli smo moker sneg z vmesnimi skalnimi skoki, nekateri izmed nas pa prvo zimsko izkušnjo, ki nas kljub slabšim razmeram ni pustila ravnodušne.  

 

Zvečer smo se pogreli v topli koči, se okrepili z večerjo in se poradovali ob mrzlem pivu. Dobili smo še nekaj okrepitev, pridružita se nam še Karli in Grega. Drugi dan se porazdelimo v štiri naveze in vihtimo cepine po grapah Raduhe in Durc. Odlično preživet vikend smo skenili v Lučah na zasluženi večerji. Tečajniški duh je srečen in hvaležen za doživete plezalne radosti!

 

Najlepša hvala Žigu, Franciju, Karliju in Gregu!


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime