Alpinistični odsek Kamnik

Zeleniške špice. Foto: Sebastjan Čebular

Grebensko prečenje Kranjska Rinka – Skuta

Kvalitetno preživet dan v hribih.



S Francijem sva se prejšnjo soboto zgodaj zjutraj odpravila proti Jezerskem. Plan je bil plezanje grebena Kranjska Rinka – Skuta. S parkirnega mesta na Jezerskem sva se odpravila proti koči na Ledinah. Od tam sva nadaljevala pot proti Koroški Rinki in nato na Kranjsko Rinko.

Hitro po vstopu v smer sva se zaradi krušljivosti in nepoznavanja terena navezala na vrv. Varovala sva se čez celoten greben, na nekaterih delih sva potegnila »štajerca«. Večino smeri je plezal naprej Franci. Dobil sem dva cuga proti koncu, ki sta bila v plezalnem smislu lepa, v tehničnem pa se je bilo treba, zaradi krušljivosti terena, potruditi pri izdelavi kvalitetnega sidrišča, malo težav sem imel.

Na Skuti sva pospravila opremo, malo pojedla in popila, ter se odpravila proti Dolgemu hrbtu. Po prečenju sva na Mlinarskem sedlu zavila proti Češki koči. Pot do tja nama je olajšal potoček vode, kjer sva se lepo osvežila. Na Češki koči sva naredila krajšo pavzo in nadaljevala do avta. Turo sva zaključila s pivom, ki je bilo tako dobro, da se tega ne da opisati, saj se je za ta občutek potrebno malo dehidrirati.

Tura je bil dolga in lepa ter vredna vsake sekunde preživetega časa v hribih in dobri družbi.


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime