Alpinistični odsek Kamnik

Zeleniške špice. Foto: Sebastjan Čebular

Grossglockner po grebenu Stüdlgrat

Kdor čaka dočaka 🙂Skoraj šest tednov sva prestavljala omenjeno turo, predvsem zaradi nestabilnega vremena. Ta teden pa je bilo cel teden napovedano kičasto vreme in sva se dokaj na hitro zmenila da kreneva. Območje je tudi dobro pokrito s spletnimi kamerami, tako da sva si snežne razmere lahko dobro “ogledala” že doma.

Prvotno dvodnevno turo sva strnila v en dan in ob 1h zjutraj štartala iz Vodic, ob 4h pričela s hojo in bila nekaj pred šesto pri Stüdlhütte. V miru sva počakala, da se je čisto zdanilo in se medtem opremila za vzpon.

Lagodno sva pristopila malo po ledeniku malo po skalnatem hrbtu in nato pričela s plezarijo. Snega je na grebenu relativno malo in v spodnjem delu niti ni bil dobro sprijet, zato sva kar hitro vzela vrv iz nahrbnika. V zgornjem delu pa so bile razmere odlične. Kjer je bil sneg je bil trd, kjer ga pa ni bilo pa skala črvsta, oprimkov in stopov pa tudi dovolj.

Do vrha pa sva nato uživala v super plezariji, vsa fiksna varovala so bila zunaj, z orientacijo ni bilo težav in sonce naju je lepo grelo. Cel greben sva imela popolnoma zase, na vrhu sva naštela tisti dan le cca 6 ljudi.

Z vrha sva se hitro pobrala, saj je pihal leden severnik, poleg tega pa tudi sestop ni bil najkrajši. “Potka” do koče je lepo zalita in shojena in ker ni bilo gužve s sestopom ni bilo težav. Pod kočo pa sva jo užgala kar naravnost po levi strani proti Luknerju in nato do avta.

Super dan 🙂


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime