Alpinistični odsek Kamnik

Norveški fjord. Foto: Žiga Macedoni

Poznojesenska Paklenica

Prejšnji konec tedna se nas je 9 članov odseka odpravilo v toplejše kraje zaključit sezono skalnega plezanja.Jesenski tabor v Paklenici smo zaradi slabega vremena pomaknili še bolj v november. Tudi okoli preteklega vikenda je bilo kar nekaj dilem, saj je bila napovedana močna burja, a na koncu se je izkazalo, da smo zadeli terno.

Trije smo se na pot podali v sredo zgodaj zjutraj in se spotoma ustavili v Tulovih gredah, kjer smo raziskovali področje za morebitno lokacijo kakega od prihodnjih taborov. V mraku smo prispeli v Starigrad in se nastanili v super apartmaju le kakih 100m od vhoda v park. V tem času je bilo kar težko najti nastanitev.

V četrtek smo z Nejcem in Majo še nadaljevali plezanje v troje, zvečer pa so se nam pridružili še Domen, Žiga Ž., Klemen in Matej, tako da smo za petek malce pomešali naveze.

V smereh ni bilo prav nobene gužve, saj bi poleg naših navez, ostale lahko preštel na prste ene roke. O burji ni bilo ne duha ne sluha, temperature pa so tudi v senčnih legah dovoljevale plezanje v kratkih rokavih. V petek zvečer sva nas prišla obiskat še Lado in Miš, ki sta tudi prišla za vikend splezat kako smer.

Z Nejcem sva se v soboto sredi dneva zaradi “martinovih” obveznosti podala proti domu, ostali pa so imeli v nedeljo še en super plezalski dan. V soboto sem imel zadosti resne plezarije in sem se odpravil raziskovat grebene na začetku kanjona, ki jih je kar precej in nudijo lepo poplezavanje.

Bil je plezalsko zelo uspešen podaljšan vikend. Splezali smo smeri Karabore, Brid za veliki Čekić, Mosoraški, Velebitaški, Centralni kamin (2x), Pink panther, Slovenski (2x), Abzajl pista, Nidia, Cirkus, Bijela rampa, Akademski ter dva grebena (Oliver Dragojevič in Za sve bivše djevojke).

Tudi večernega druženja ob pivu ni manjkalo, malo pa smo tudi utrjevali vezi z jeseniškim odsekom ob čevapih in palačinkah.


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime