Alpinistični odsek Kamnik

Veliki podi zjutraj. Foto: Sebastjan Čebular

Preizkusna tura za AŠ 2023/24

V soboto je v dolini Glinščice potekala preizkusna tura za novo generacijo tečajnikov alpinistične šole.Po sredinem uvodnem sestanku je sledila še preizkusna tura. Vremenska napoved je bila muhasta, na mizi smo imeli dolino Glinščice in pa rezervni plan v kamniških koncih. Zjutraj smo se vseeno odpeljali na Primorsko.

Štartali smo ob predvideni uri, saj ni bilo zamudnikov 🙂 Po hitrem postanku za kavo v Kozini smo parkirali avtomobile v vasici Jezero in najprej šli na krajši pohod. Spustili smo se v samo dolino, nato pa se ob Comicijevem razu povzpeli na razgledno točko. Pri vzponu smo “malo” pohitrili tempo, da smo preverili kondicijske sposobnosti kandidatov. Do razgledne točke smo zbrali dovolj informacij, zato smo se vrnili na izhodišče in v ferate odšli preverit še plezalske sposobnosti.

Splezali smo Zimsko rožo in Bruno Biondi. Kandidati so večinoma plezali prosto z varovanje ob jeklenici in so bili povečini uspešni, bilo pa je tudi nekaj majavih nog in glasnih vzdihov.

Osebne razgovore smo ekspresno opravili kar na razgledišču v prijetnem vzdušju ter se na koncu kandidatom zahvalili za udeležbo. Vodje šole so turo zaključile s “službenim kosilom” v Kamniku, kjer smo potegnili črto pod seznamom kandidatov.

13 kandidatov je bilo po sposobnostih precej skupaj, vzeli pa smo še 2 kandidata, ki morda po kriterijih nista bila ravno pri vrhu, a smo jima zaradi “dobrega” občutka dali priložnost. 3 kandidate smo zavrnili, 2 kandidatki pa se ture nista udeležili.

Vsem sprejetim kandidatom še enkrat čestitamo in jim želimo uspešno šolanje 🙂

 


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime