Alpinistični odsek Kamnik

Zeleniške špice. Foto: Sebastjan Čebular

Sprejem med kamniške alpiniste

V soboto je na rezervni lokaciji pri Jurju potekal vsakoletni sprejem med kamniške alpiniste.Vreme se v teh zimskih mesecih kar malo poigrava s padavinami, tako da bi bili kmalu primorani že drugič prestaviti sprejem med kamniške alpiniste. Snežne razmere so namreč onemogočale, da bi sprejem varno speljali na Kamniškem sedlu, še manj pa na prvotno mišljeni lokaciji, na Kokrškem sedlu.

V zadnjem trenutku se je upravni odbor odločil, da se sprejem vseeno organizira v dolini in sicer v nam dobro poznani krčmi Pri Jurju. Še enkrat več se je izkazalo, da smo člani odseka tam vedno dobrodošli in da nam bo tamkajšno osebje, če se bo le dalo, vedno priskočilo na pomoč.

Zbirati smo se začeli okoli šestih in v slabi uri se nas je nabralo kar precej. Najprej smo naredili podlago z odličnim segedinom, popili kako pivo ali dve za boljše vzdušje in/ali pogum, nato pa se je okoli osme ure začelo zares.

Tokrat sta bila na preizkušnji Maja in Žiga, ki sta naloge vzela precej resno in se na njih temeljito pripravila, a vseeno poskrbela, da so imeli opazovalci veliko razloga za smeh. Seveda sta kdaj pa kdaj tudi brcnila v temo in si tako prislužila nekaj udarcev po zadnji plati z različnimi alpinističnimi pripomočki.

Komisija, in posledično tudi rabelj, niso ostali dolžni tudi “solati”, tako da ja tudi “ta brihtne” doletela kakšna “nagrada”. Uradni del smo zaključili z himno Veselo v Kamnik in veselo tudi nadaljevali še dolgo v noč, saj so alpinisti soglasno odločili, da je odsek bogatejši za alpinistko in alpinista.

Sprejem je minil z obilico pozitivne energije v prijetnem domačem okolju. Na tem mestu je prav, da se še enkrat zahvalimo Rikiju in njegovi ekipi, našemu načelniku za vso pomoč ter vsem, ki ste tako ali drugače pomagali, da smo se imeli še enkrat več odlično.


Komentarji

Dekleta in fantje, preprosto HVALA VAM. Za tako lepo preživet večer. Res iskrena hvala. Najboljši ste!

Ricardo Jeraj 25. januarja 2023

Komentiraj

Komentar

Ime