Alpinistični odsek Kamnik

Norveški fjord. Foto: Žiga Macedoni

Tabor Pipa miru 2023

Letošnji tabor Pipa miru, ki se tradiconalno odvija na Petkovih njivah, je bil predviden med 23. in 25. junijem. 

Letošnji tabor Pipa miru, ki se tradiconalno odvija na Petkovih njivah, je bil predviden med 23. in 25. junijem. Njegova izvedba je bila žal prestavljena za en dan, zaradi neustreznih vremenskih razmer v petek popoldne. Tako se nas je večina udeležencev tabora podala na pot v soboto ob zgodnji jutranji uri.

Tik pod planino Podvežak smo nadeli nahrbtnike, ter se odpravili proti Petkovim njivam. Kljub veliki teži nahrbtnikov, nam je pot, z mislijo na prihajajoče dogodivščine minila hitro. Ko smo prispeli na cilj, smo se razporedili po navezah, ter se podali do vstopnih točk smeri. Nekatere naveze so bile primorane prilagoditi izbiro smeri zaradi močnega vetra, vendar to ni vplivalo na naše razpoloženje. Najbolj “pridni” so prvi dan tabora splezale celo 3 smeri.

Po uspešnem plezalnem dnevu, smo se malce okrepčali, ter pričeli z pripravo tabornega ognja. Večerno druženje je bilo popestreno z obilnim žar piknikom ter petju ob zvokih kitare, med udeleženci tabora pa je zakrožila tudi pipa miru.

V nedeljo je bilo vreme veliko prijetnejše kot dan prej, zato smo ga s pridom izkoristili za nabiranje novih alpinističnih izkušenj. Pot nazaj domov smo opravljali v manjših skupinah, saj so nekateri imeli za tisti dan tudi druge načrte.

Petkove njive so na nas tečajnikih pustile lep vtis, zato se še letos nekateri zagotovo vrnemo tja. Obenem se zahvaljujemo vsem alpinistom, ki so ali plezali z nami, ali pa zgolj s svojo prisotnostjo popestrili tabor.

 

Se vidimo naslednje leto!


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime