Alpinistični odsek Kamnik

Veliki podi zjutraj. Foto: Sebastjan Čebular

5. tradicionalni ženski tabor AO KAMNIK

Od 8.-10. septembra je potekal že 5. tradicionalni tabor kamniških alpinistk.Ideja za prvi ženski tabor našega odseka se je porodila par let nazaj in punce še kako resno od takrat ohranjamo tradicijo.

 

Datum je bil določen že v začetku leta, le lokacijo smo v zadnjem hipu prilagodile predlogu Ajde, ki se je v Karnijcih mudila že dva tedna prej.

 

Tokrat se nas je v petek popoldan pet punc odpravilo na kočo Calvi, ki leži nad Sappado. Ker smo od oskrbnikov dobile informacijo, da bo koča v soboto polna smo s seboj vzele še dva šotora, saj naj bi lahko spale zunaj, zajtrkovale in večerjale pa v koči. Potem smo bile prijetno presenečene, saj smo zaradi odpovedi lahko v koči spale cel vikend. Šotori pa so ostali zapakirani do konca tabora.

 

Po petkovi večerji smo se razdelile v dve navezi in se v soboto po skupnem razmisleku vse podale v isto smer: Wiegele v gori Crete dei Cacciatori. Smer ponuja lepo in dokaj lahko plezanje z začinjeno plato v srednjem delu, ki je tudi ključ smeri. Jaz sem se v detajl pogumno in malenkost neumno podala kar v čevljih, pa sem po parih metrov spoznala, da bo mogoče bolje, če raztežaju namenim plezalke. Preobuvanje sredi raztežaja je bilo dokaj neugodno. 🙂 V zgornjem delu pa je plezarija lepa, skala pa se iz metra v meter izboljšuje. 

 

V nedeljo smo si za cilj izbrale isto steno in različne smeri. Z Ajdo sva plezali smer Il Tartaro, ki ponuja fenomenalno plezarijo. Edina slabost je, da je smer prekratka. Urška, Maja in Špela pa so plezale malenkost levo od naju smer Renny e Guffi.

Presenetljivo v stenah ni bilo nobene gneče, je pa koča izjemno obljudena s strani pohodnikov.

Tako smo punce preživele čudovita dva dneva v gorah, uživale v lepih smereh in se ob pivu nasmejale tudi do solz.

Na tega in še več njih!

 


Komentarji

Bravo babe :D

Mojca Zajc 20. septembra 2023

Komentiraj

Komentar

Ime