Alpinistični odsek Kamnik

Ledeniška naveza. Foto: Žiga Macedoni

Cel vikend smo ble…mokre! ;)

Od 27.8.-29.8. se je na Kamniškem sedlu odvijal drugi ženski tabor alpinističnega odseka Kamnik.Prvotna lokacija tabora so bile do četrtka popoldan Karnijske alpe. Vremenska napoved se je čez teden iz ure v uro spreminjala in tako smo se punce na vrat na nos v četrtek popoldan odločile, da zaradi nestabilnega vremena tabor prestavimo v nam bolj poznano in logistično prepostejšo lokacijo: Kamniško sedlo.

Tako se je pet zagnanih bab v petek popoldan zapodilo proti Kamniškem sedlu. Ob prihodu na kočo smo bile prijetno presenečene, saj je imel isti vikend tabor na sedlu tudi Črnuški alpinistični odsek.

V soboto zjutraj smo pojedle zajtrk in se kljub stalnemu pogledovanju čez okno ter čekiranju vremenskega radarja odločile, da gremo plezat v Brano. Dežne kaplje so nas spremljale že pri dostopu v smer, pa smo si rekle; »Jah nč, kva čmo, to je nabiranje izkušenj, če smo že kle bomo pa plezale«. Nato sta se dve navezi zagnanih kamnčank Maša in Urška ter Maja, Maja in Ajda zapodile v Zgornji steber Brane.  
Dobre volje, mokrih oblačil in nasmejanih obrazov smo se po parih urah vrnile v kočo, z malico napolnile baterije, posušile mokre stvari in se popoldne odločile da se podamo še v Planjavo.

Naveza dveh Maj in Ajda je preplezala še Poševno zajedo, Maša in Urška pa sta se odločili, da na Planjavo skočita po normalki.

V nedeljo dopoldan je bilo vreme suho, za razliko od sobote pa je bilo bolj mrzlo in vetrovno.
Po razdelitvi navez: Maja in Ajda ter Maja, Maša in Urška sta se obe navezi odločili za češnjico na torti: Zajedo Brane. V smeri nam je družbo delala še naveza ČAO-tov.  

 »Babji vikend« pa se je končal kako drugače, kot z dežjem. Celo pot od sedla do Jermance nas je seveda močilo. In tako, smo bile punce cel vikend.. mokre. 😉

Analiza pri Jurju je bila za zaključek OBVEZNA. 🙂


Komentarji

To, bravo punce! 💪🏻

Sandra 30. avgusta 2021

Super ste, bravo.

Darja 1. septembra 2021

Komentiraj

Komentar

Ime