Alpinistični odsek Kamnik

Veliki podi zjutraj. Foto: Sebastjan Čebular

Vaja Pod Trato

V soboto smo se tečajniki AŠ 23/24 odpravili na vajo plezanja v skali.Tokrat nam je bilo vreme res naklonjeno. Za razliko od prejšnjih tur/vaj, ni nobenega skrbela vremenska napoved, sonce je bilo zagotovljeno.

Ogreli smo se na dostopu do skale in čas je bil, da se vaja začne zares. Na dnevnem redu je bilo zabijanje, izbijanje klinov, izdelovanje sidrišč, gibanje naveze in spust po vrvi. Tečajniki smo se porazdelili po navezah, alpinisti pa po postajah.

Zabijanje in izbijanje klinov je prava umetnost. Iskanje pok nam je delalo kar nekaj težav, ko pa je končno uspelo najdti kaj primernega in je klin zapel, smo zapeli z njim. (D.K.)

Gibanje naveze je teklo, v zahvalo alpinistom, ki so nas spremljali in nas opozarjali na vse napake, od katastrofalnih, do tistih detajlnih.

Na zadnji postaji je bil spust po vrvi na lastne kline. Glede na to, kako nam je šla vaja zabijanje klinov in Marjanovim nasvetom, da bo to treba še veliko vadit, je bilo to malo zastrašujoče, a na koncu smo se vsi uspešno spustili po vrvi in to dvakrat.

Vaja je bila vrhunska; povadili smo vse po planu, pokazali vso pridobljeno znanje do sedaj in skupno ugotovili, da je potrebno veliko vaje, da res obvladaš osnove in na tem gradiš naprej.

Hvala Maja, Špela, Žiga, Krištof, Klemen, Jure in Marjan, za vaš čas, vaše znanje in vse komentarje pri analizi.


Komentarji

Komentiraj

Komentar

Ime